nieuws

Nominaties ARC14 Interieur Award

Architectuur

Een wijnhuis, een cultureel centrum en een popup winkel zijn genomineerd voor de ARC14 Interieur Award. Uitzonderlijke opgaven met een uitzonderlijk resultaat, ontworpen door een jong Belgisch bureau, een (interieur)architectencollectief en een bureau dat al meerdere keren genomineerd werd voor de interieurprijzen van de Architect. De jury stond al voor een lastige taak bij het selecteren van de drie nominaties, het aanwijzen van een winnaar uit deze zeer verschillende projecten is voor de jury een flinke opgave. Op 27 november wordt bekendgemaakt wie ervandoor gaat met de trofee.

Nominaties ARC14 Interieur Award

De drie genomineerden zijn:

Shop02 genomineerd voor ARC14 interieur

Shop 02 in Amsterdam, door i29

Deze popup-store in het monumentale pand van Felix Meritis in Amsterdam biedt ruimte aan wisselende evenementen en tentoonstellingen georganiseerd door Frame en Foam. Als spil van het culturele centrum heeft i29 interior architects in opdracht van Frame Publishers twee winkels ingericht, met een focus op mode en design.

de Rozet genomineerd voor ARC14 Interieur

De Rozet in Arnhem, door architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Merk X

Rozet is niet één project, maar zes projecten in één. De verschillende instellingen hebben ieder hun eigen programma en identiteit, samengebracht onder één dak. Het ruimtelijk ontwerp geeft vorm aan de individuele eisen, maar creëert tegelijkertijd voldoende ruimte voor de instellingen om elkaar te versterken en aan te vullen.

Wijnhuis Crombé in Kortrijk, door fiveAM

Op een industriegebied in Kortrijk liet wijnhuis Crombé een niet-standaard winkel bouwen. De ontwerpers van FiveAM gaven het een niet-standaard interieur. Vertrekkend vanuit het idee dat de winkel een magazijngevoel moest overbrengen, wilden de ontwerpers luchtigheid en raffinement toevoegen. Alhoewel de wijnen in hun originele verpakking gepresenteerd worden, zorgen de strakke metalen kaders voor herkenbaarheid en perspectief.

Uitreiking bijwonen?

Op 27 november worden tijdens ARC14 in de Arena te Amsterdam voor de derde keer prijzen uitgereikt voor het beste werk in architectuur, interieurarchitectuur en stoelontwerp van het afgelopen jaar. Zoals altijd belooft het een groots feest te worden, waar de kracht van, en het plezier in ontwerp centraal staan. Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te vieren op 27 november in de Arena in Amsterdam! Meer info en inschrijven via deze link.

Reageer op dit artikel