nieuws

KAW gaat Spoorzone Oldenburg transformeren

Architectuur

KAW is samen met NSP Landschaftsarchitekten de winnaar van de meervoudige selectie voor de transformatie van het EWE-Areal in het Duitse Oldenburg. De jury koos unaniem gekozen voor het Nederlands-Duitse team. De komende tijd gaan KAW en NSP aan de slag om eerst een stedenbouwkundig masterplan uit te werken en daarna de juridische planvorming te begeleiden.

KAW gaat Spoorzone Oldenburg transformeren

KAW en NSP hebben een concept gemaakt waarin het voormalige industrieterrein aan het spoor van Oldenburg de komende jaren wordt uitgebreid met 85.000 m2 kantoor, dienstverlening, horeca en woningen. In het concept worden de bestaande ruimtelijke kwaliteiten van de historische binnenstad opnieuw ingezet, in maat en schaal, evenals de beleving van de stedelijke ruimte.

KAW en NSP winnen in Oldenburg

KAW en NSP winnen in Oldenburg

Voorzitter Professor Manfred Schomers sprak zich namens de jury lovend uit over de voorgestelde oplossing. “Wij zijn gefascineerd door de geraffineerde oplossingen om het gebied te ontsluiten en te verbinden met het karakter van Oldenburg”. Raadslid stedenbouw Gabriele Nießen onderstreepte dat het ontwerp een intelligente oplossing aandraagt voor een optimale ontsluiting voor langzaam verkeer. Voor de haast Hollandse fietsstad Oldenburg een belangrijk aspect. “Dit maakt in combinatie met de slimme fasering het beeld compleet!”

KAW en NSP winnen in Oldenburg

 

KAW en NSP winnen in Oldenburg 

KAW en NSP winnen in Oldenburg

 

De jury bestond uit vertegenwoordigers van gebiedseigenaar EWE, de gemeente Oldenburg en verschillende politieke partijen, evenals en groep geëngageerde Oldenburgers als vertegenwoordiging van de bewoners.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel