nieuws

Inschrijving Theatre Architecture Competition 2015 geopend

Architectuur

OISTAT organiseert volgend jaar voor de negende keer de internationale Theatre Architecture Competition. De wedstrijd voor studenten en startende architecten heeft dit jaar het thema Floating Theatre. Geselecteerde inzendingen mogen in juni 2015 meedoen aan de driedaagse expositie Stage, Set, Scenery in Berlijn.

Inschrijving Theatre Architecture Competition 2015 geopend

 

De Theatre Architecture Competition (TAC) is een internationale ideeëncompetitie voor studenten en beginnende architecten. De wedstrijd wordt georganiseerd door OISTAT, een internationale organisatie voor theatervormgevers. De TAC2015 is de negende editie van de wedstrijd die plaatsvindt.

Floating Theatre
Elk jaar heeft de wedstrijd een ander thema. Voor deze editie is gekozen voor het thema Floating Theatre. Deelnemers worden uitgedaagd een theater te ontwerpen dat drijft op de rivier de Spree in Berlijn en te verplaatsen is naar andere locaties. Een interessante opgave die ingaat op de huidige vraag naar tijdelijk gebruik, waar vaak een unieke atmosfeer heerst.

Deelnemers dienen een specifieke voorstelling als uitgangspunt voor het ontwerp te nemen. Daarvoor kunnen zij een samenwerking aangaan met regisseurs, ontwerpers, acteurs, technici, etc. Dit levert een interessante interactie tussen de verschillende disciplines op.

Stage, Set, Scenery
In juni organiseert de OISTAT de expositie Stage, Set, Scenery in Berlijn. Geselecteerde ontwerpen mogen aan deze expositie deelnemen. Tevens maakt de jury tijdens de expositie de winnaars van de wedstrijd bekend. 

Inschrijven voor de wedstrijd kan tot 27 maart 2015 en kost €50. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €5000, de tweede prijs bedraagt €2500 en de derde prijs €1000. Tevens zijn er drie extra prijzen te winnen, waar een geldbedrag van €500 aan is verbonden.

Reageer op dit artikel