nieuws

BURO II & ARCHI+I leveren De Ham op

Architectuur

In Oudenaarde (België) is de bouw van De Ham, een ontwerp van BURO II & ARCHI+I, afgerond. Het project is een onderdeel van de stadsvernieuwing en bakent het centrum van de stad af. Met een divers programma wordt gestreefd naar meer culturele differentiatie. Dit levert een stadswijk aan het water op, waar wonen en werken samengaan.

BURO II & ARCHI+I leveren De Ham op

 

 

De stadsvernieuwing van Oudenaarde komt naar voren uit zowel het stedebouwkundige als het maatschappelijke beleid van de gemeente. Een onbebouwd kavel in het zuidelijke puntje van de stadskern werd aangewezen voor een nieuwbouwproject: De Ham. BURO II & ARCHI+I kregen de opdracht voor het ontwerp van dit gebouw.

De Ham is een nieuwe stadswijk aan het water en huisvest een hotel, kantoren en woningen. Vanuit een analyse is telkens een optimale locatie voor elk programmaonderdeel gezocht. De architecten geven uitdrukking aan deze diversiteit door onderscheid te maken in de volumes en de materialisatie van de verschillende functies.

Foto: Bart Heijnens

Doordat het bouwblok als één geheel is ontworpen kent het een krachtige uitstraling. Tegelijkertijd zorgen de afwisselingen in het ontwerp voor een opdeling van het gebouw. Daardoor sluit De Ham goed aan bij de rest van de omgeving. Tevens zorgen doorsteken op de begane grond voor een extra goede inpassing in het stedelijke weefsel.   

Reageer op dit artikel