nieuws

Beyer Blinder Belle, West 8 en Fluidity restaureren Longwood Gardens

Architectuur

Beyer Blinder Belle, West 8 en Fluidity werken samen aan de restauratie van de Longwood Gardens in Pennysylvania (VS). Het zogeheten “New Heights: The Fountain Revitalization Project” herstelt de Main Fountain Garden, het bekendste en belangrijkste onderdeel van het botanische landgoed, in oude glorie.

Beyer Blinder Belle, West 8 en Fluidity restaureren Longwood Gardens

Beyer Blinder Belle Architects & Planners, West 8 en Fluidity Design Consultants zijn pioniers op het gebied van monumentenzorg, landschapsarchitectuur en waterontwerp. Met het renovatieproject wordt de Main Fountain Garden in architectonische, landschappelijke en technische zin gerestaureerd en gemoderniseerd. De beoogde 90 miljoen dollar wordt volledig gesubsidieerd.

Het landgoed in Pennysylvania werd in 1906 gekocht door Pierre S. du Pont. In dertig jaar tijd groeide het gebied van 4,2 km2 uit tot de Longwood Gardens. De tuinen tellen 11.000 soorten planten en bomen en in de fonteinen wordt meer dan 40.000 liter water rondgepompt. 

Beyer Blinder Belle, gespecialiseerd in het restaureren van historische gebouwen, leidt het team van lokale, nationale en internationale ontwerpers en neemt de bestaande architectuur opnieuw onder de loep. De kalkstenen fonteinen en reliëfs in de Main Fountain Garden worden volledig gerestaureerd. Om de bezoekersstromen te verbeteren en een groter publiek te kunnen herbergen, zullen een aantal entrees worden toegevoegd aan de huidige structuur.


Beeld: Courtesy Longwood Gardens

De landschapsarchitecten van West 8 zijn verantwoordelijk voor de publieke ruimtes. Binnen de Main Fountain Garden, zal het bureau een aantal tuinen herontwerpen en toevoegen, met in het achterhoofd de visie van du Pont. De zuidelijke muur van de Fountain Garden wordt na twintig jaar opnieuw toegankelijk voor publiek. 

Fluidity zal de techniek verzorgen. Door de huidige infrastructuur volledig te vervangen door hypermoderne systemen, zal het water efficiënter stromen en kunnen de fonteinen langer open blijven in de winter. Bovendien wordt de verlichting van de fonteinen vervangen door duurzame LED-verlichting. Met de nieuwe technieken worden de  controleerbaarheid van het waterspel sterk verbeterd. De choreografie zal zichzelf overstijgen: de fonteinen kunnen straks 53 meter hoog spuiten, 14 meter hoger dan het oorspronkelijke waterspektakel, en de LED-verlichting zorgt voor een uitgebreid kleurenpalet.

Het project wordt halverwege oktober ingeluid. In de lente van 2017 zal de Main Fountain Garden klaar zijn, maar de tuin blijft tijdens de restauratie open voor publiek.

Reageer op dit artikel