nieuws

#Archiselfie – En de winnaar is….

Architectuur

Met zijn #Archiselfie voor het tankstation van Arne Jacobse aan de kust van Kopenhagen is Bas van der Pol de winnaar van onze zomeractie. Naast eeuwige roem ontvangt hij binnenkort zijn foto op canvas. Afgelopen zomer vroegen wij aan onze lezers #Archiselfies op te sturen vanaf hun vakantie-adres.

 

 

Nadat de eerste exemplaren op onze site verschenen, begonnen de selfies binnen te stromen. Ze kwamen vooral uit Frankrijk, maar ook uit Warschau, Antwerpen, Glasgow, Terschelling en Eindhoven. Runner up is Wessel Reinder. Hij plaatste zichzelf voor het Slovak Radio Building in Bratislava.

Onderstaand een overzicht van de door ons geselecteerde #Archiselfies, gerangschikt op datum. De galerijen onder het bericht tonen de overige ingezonden foto’s die niet de homepage haalden.

Doorgaan met de Archiselfies of heb je een ander leuk idee voor een lezersactie in de zomer van 2015? Laat het ons weten via redactie@deArchitect.nl of op Twitter via @deArchitectNL.

Onderstaand de ingezonden #Archiselfies

29 augustus:

Maarten Willems voor Couvent de La Tourette in Éveux, van Le Corbusier

19 augustus:

Archiselfie_WarschauRutger van Dikkenberg (@Rutgervdd) twitterde ons zijn #Archiselfie uit Warschau. Hij staat voor de Zlota44 van Libeskind

12 augustus:

#Archiselfie_Bratislava

Runner UP: Wessel Reinders (@uussl) #archiselfie Slovak Radio Building, Bratislava door Štefan Svetko, Štefan Ďurkovič, Barnabáš Kissling, 1983

5 augustus:

Archiselfie_inzendingen

Corinne Schauwen (@cs_weconnectyou) bij Hotel San Lorenzo Bergamo Alta door Natalini Architetti

23 juli:

#Archiselfie, Michiel Dol, Poptahof_Delft
Michiel Dol (@MichielDol) van Studio42 voor de bijna opgeleverde nieuwe school in Poptahof Delft

22 juli:

Geert Bosch, HILBERINK BOSCH architecten “Van de verbrande Glasgow Art School word je niet blij.”

16, 17 en 18 juli:

Woertman_Eindhoven_#archiselfie

Bert-Jan Woertman (broertje van) voor de High Tech Campus in Eindhoven

11 juli:

#Archiselfie_Gerben_van_Dijk
Gerben van Dijk maakte deze foto tijdens de Dag van de Architectuur op de Luchtsingel. Hij was samen met zijn dochtertje Marit onderweg naar de Dakakker op het Schieblock. Thema van ‘de Dag’ was ‘Rotterdammers maken de stad’.

8 juli:

Gerard Overbeek_Damwanden Gerard Overbeek stuurde ons twee #Archiselfies, een van Rotterdam Centraal (de opening) en een van de afronding van het duurste stukje dijkverzwaring in Nederland tussen Bergambacht en Schoonhoven. Op de foto, de laatst geplaatste damwandprofielen + schroefgroutankers door Volker Staal en funderingen. Ook leuk maar Rotterdam Centraal vonden we toch mooier. – red

Reageer op dit artikel