nieuws

Video van de Week: Klang3 (vervolg Genius Loci Weimar)

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment.

Een maand geleden won Rüstungsschmie.de samen met soundselektor het Genius Loci Weimar Fassaden-Projektions Festival met “Klang3”. Het vervolg van de video is hieronder te zien. Op het Deutsches Nationaltheater Weimar hebben ze een 14 minuten lang spektakel geprojecteerd.

De achtergrondmuziek bestaat uit architectonische geluiden, zoals deuren, schakelaars en trappen. Ook zijn theaterklanken uit de voorstellingen gebruikt. Alle geluiden zijn opgenomen in of nabij het Deutsches Nationaltheater Weimar. Deze klanken werden vervolgens als basis voor de projectie gebruikt. Door afzonderlijke gebouwelementen uit te lichten, te vervormen of verplaatsen, wordt de dialoog tussen muziek en ruimte opgezocht.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Reageer op dit artikel