nieuws

Opening brede school SOM in Coevorden

Architectuur

De door BDG Architecten Ingenieurs Zwolle ontworpen brede school Som in Coevorden is afgelopen week officieel geopend. De school huisvest drie basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, diverse welzijnsvoorzieningen en een gymzaal.

Opening brede school SOM in Coevorden

 

 

Het ontwerp heeft als motto ‘’t Optelhoes’, wat verwijst naar het ontwerpconcept: een huis voor de wijk waarin verschillende huizen en hun gebruikers samenkomen. Het gebouw nodigt uit tot ontmeten en samenwerking waarin alle gebruikers herkenbaar blijven en waarin zij hun eigen identiteit en sfeer behouden.

 BDG Brede School Coevorden 

Het alzijdige gebouw met afgeronde hoeken en dakoverstekken, liggende in de parkachtige, groene omgeving van Coevorden, heeft een herkenbare, vriendelijke, toegankelijke en eigentijdse uitstraling.

Het ontwerp van BDG Architecten Ingenieurs Zwolle is op basis van DesignBuild uitgewerkt in samenwerking met Schutte bouw ontwikkeling, SMT bouw vastgoed, Breman Zwolle, Pieters Bouwtechniek Zwolle en Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs.  

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel