nieuws

Definitief geen Icedôme in Almere

Architectuur

De bouw van ijsstadion Icedôme in Almere gaat definitief niet door. Bouwbedrijven BAM en Van Wijnen hebben niet voldoende financiers en eindbeleggers gevonden.

Definitief geen Icedôme in Almere

‘Het boek Icedôme is definitief dicht. Het was een brug te ver’, aldus Cees van Bemmel, directievoorzitter van Van Wijnen, begin deze week tegen Omroep Flevoland. Afgelopen juni zetten de KNSB en NOC*NSF de samenwerking met de oorspronkelijke initiatiefnemer al stop vanwege financieringsproblemen. Beoogde uitvoerders BAM en Van Wijnen hadden destijds nog wel fiducie voor de bouw van het ijsstadion. Daarmee komen de in 2013 afgevallen locaties in Zoetermeer en Heerenveen weer in beeld.

Samenwerking

Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, zei tegen de NOS al in contact te zijn getreden met Thialf Heerenveen en TranSportium Zoetermeer. ‘Onze voorkeur heeft dat Heerenveen en Zoetermeer gaan samenwerken. Die twee zijn nu met elkaar in gesprek om hiervoor een plan op te stellen en om te kijken wat de mogelijkheden zijn.’

Thialf wordt sowieso al voor tientallen miljoenen uitgebreid en gemoderniseerd. TranSportium op de locatie Bleizo – dat winkel-, werk-, recreatie en topsportfuncties moet verenigen – is onzeker geworden nadat vorig jaar de provincie Zuid-Holland de bouw van outlet centrum Bleizo tegenhield en het naast het ijsstadion greep. Het consortium Siemens, Dura Vermeer en Royal Haskoning DHV gaat nu uit van een herkansing.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel