nieuws

Agendatip: Masterclass baksteen door Jeroen Geurst en Edzo Bindels

Architectuur

Jeroen Geurst van Geurst & Schulze architecten en Edzo Bindels van West8 Urban Design & Landscape Architecture geven op 25 september een MasterClass Baksteen voor architecten.

Agendatip: Masterclass baksteen door Jeroen Geurst en Edzo Bindels

De ‘masters’ zullen inzicht geven in de wijze waarop zij bij hun ontwerpen baksteen toepassen. Zij besteden daarbij speciale aandacht aan de thema’s textuur en kleur in de openbare ruimte.

Een en ander wordt vervolgens inzichtelijk gemaakt tijdens een rondleiding door de nieuwe buurt Wandeloord in Nieuw Crooswijk.

 

 GeurstSchulze is onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de bekende herstructureringswijk VoltaGalvani

De masterclass hoort bij de BNA Academy. ‘s Middags gaan de deelnemers aan de slag met een door de meesters opgestelde ontwerpopdracht. De deelnemers zetten in teamverband hun tanden in enkele door de masters gemaakte (ontwerp)opdrachten. Hoe gebruikt u de vormentaal van baksteen en de vele beschikbare varianten in structuur, kleur, formaat en textuur? De masters begeleiden de deelnemers (teams) en beoordelen de eindresultaten. De meester-architecten behandelen tevens ontwerpaspecten en de wijze waarop zij baksteen toepassen in de architectuur. Technische adviseurs van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB) geven gedurende de dag antwoorden op technische vragen en geven tips hoe je een baksteen metselwerk mooi kan houden.

 

West8 maakte het masterplan voor de wijk Cronenburgh in Loenen aan de Vecht, waar veel baksteen is gebruikt om een wijk te creëren die natuurlijk lijkt te zijn gegroeid. 

Meer info en inschrijven

Reageer op dit artikel