nieuws

IJssalon in brugwachtershuisje Utrecht

Architectuur

In Utrecht gonst het van de activiteiten om voormalig industriegebied Rotsoord nieuw leven in te blazen. Behalve plannen voor de Rotsoordbrug, de brug die Rotsoord en Hoograven moet verbinden met Rivierenwijk, zijn er ook andere initiatieven. Eén daarvan is het idee van Rivierenwijker Edo Plantinga. Hij wil van het brugwachtershuisje bij de Oranjebrug een ijssalon maken, genaamd Oranjebrug IJs.

IJssalon in brugwachtershuisje Utrecht

 

In zijn plannen richt hij de kelder van het brugwachtershuisje in als ijs- en koffiebar met mini-museum over de geschiedenis van de buurt. Plantinga hoopt hiermee een ontmoetingsplek aan het water te maken. De bezonning van de kade vormt niet alleen een belangrijke drijfveer voor ijsliefhebbers om een ijsje te halen, ook vormt de zon de energiebron voor de vriezer.

 

 

De bak van de oude vloer is zonder grote ingrepen te transformeren in een fontein. Door het plaatsen van een eenvoudige plank, ontstaat een zitplaats waar je af kunt koelen. Op de bodem van de fontein wordt een glasplaat geplaatst die het licht in de donkere kelderruimte brengt. Daarnaast ontstaat er een lichtspel door de brekende werking van het water.

 
Wie zijn idee wel ziet zitten, liket zijn Facebookpagina en helpt zo Rotsoord aan een ontmoetingsplek.

 Oranjebrug IJs
Het bestaande brugwachtershuisje.

Reageer op dit artikel