nieuws

Hoogste gebouw Zuid Korea opgeleverd

Architectuur

In Zuid Korea is (eindelijk) de Northeast Asia Trade Tower, het hoogste gebouw van het land, opgeleverd. Het ontwerp is van het Amerikaanse bureau Pedersen Fox.

Hoogste gebouw Zuid Korea opgeleverd

 

 

 

 

De structuur van de toren was al in 2011 klaar, alleen liet de interieurafwerking op zich wachten. Oorzaak, de financiele recessie die ook Zuid-Korea trof. 

 Zuid Korea hoogste toren 

De bekleding van de toren bestaat uit gefacetteerd glas in een reeks driehoekige vlakken. Binnen bieden 68 verdiepingen plaats aan kantoren, appartementen en een hotel, elk met een eigen ingang en lobby.

 Hoogste gebouw Zuid Korea opgeleverd - Pedersen Fox 

Songdo zakendistrict

Met een hoogte van 308 meter, is het NEATT-gebouw, het middelpunt van het nieuw aangelegde Songdo zakendistrict dat is aangelegd op een stuk teruggewonnen land van 610 hectare langs de waterkant in de buurt van Incheon. 

De oplevering van de nieuwe ‘businesscity’ stond oorspronkelijk gepland voor dit jaar. Momenteel is ongeveer de helft klaar. De uiteindelijke oplevering is naar verwachting in 2018. 

 Hoogste gebouw Zuid Korea opgeleverd - Pedersen Fox

Andere projecten in het gebied omvatten een groene oase, zoals Central Park in New York en de 487-meter Incheon Tower die nog in aanbouw is.

Bron: DeZeen.com

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel