nieuws

Nederlandse winnaars RIBA Awards 2014

Architectuur

Tussen de 56 projecten die zijn onderscheiden met een RIBA Award bevinden zich ook twee ‘Nederlandse’ projecten, de bibliotheek van Birmingham door Mecanoo en metrostation Kraaiennest in Amsterdam van Maccreanor Lavington. Allebei de projecten maken kans op de RIBA Stirling Prize waarvan de nominaties in juli bekend worden gemaakt.

Nederlandse winnaars RIBA Awards 2014

 

 

De bibliotheek van Birmingham won de regioprijs West Midlands samen met de Waverley School. Het Everyman Theatre (haworth tompkin) en de Manchester School of Arts (Feilden Clegg Bradley Studios) wonnen de prijs in de regio Noord-West. De oostregio kent drie winnaars: Hargood Close (Proctor and Matthews), St. George’s Chapel (Hopkins Architects) en Britten-Pears Archive (Stanton Williams). Het John Henry Brookes Building (Design Engine architects) en The Mary Rose Museum (Wilkinson Eyre architects with Pringle Brandon Perkins+Will) zijn de winnaars in de zuidelijke regio.

Kraaiennest Amsterdam wint RIBA Award 2014/European
Metrostation Kraaiennest

Het Metrostation Kraaiennest in Amsterdam van Maccreanor Lavington is een van de elf winnaars buiten het Verenigd Koninkrijk, hieronder onder meer het Deense Nationaal Aquarium, the Blue Planet van 3XN, het Musiktheater in Linz door Terry Pawson Architects en het Maritiem Museum van Denemarken door BIG, Bjarke Ingels Group.

Op 17 juli wordt de shortlist voor de RIBA Stirling Prize bekendgemaakt, de bekendmaking van de winnaar volgt in oktober.

Bekijk het overzicht met alle winnaars op de site van de RIBA

Reageer op dit artikel