nieuws

Arup onthult ‘Cities Alive’

Architectuur

Lichtgevende planten en interactieve stedelijke ruimtes. Hoe zien de steden van de toekomst eruit? Constructie- en ontwerpbureau Arup heeft een rapport uitgebracht met een toekomstvisie op steden van de toekomst. Geïntegreerde netwerken van intelligente groene ruimtes worden volgens het bureau essentieel in stadsplanning.

Het rapport is opgesteld door de ‘Foresight + Research + Innovation’ en ‘Landscape Architecture’ afdelingen van Arup en behandeld verschillende actuele thema’s, zoals klimaatverandering, stedelijke groei en het risico op overstromingen. Een analyse van bestaand onderzoek en trends in landschaps- en stadsontwerp laat zien hoe op verschillende schalen innovatieve ontwerpen kunnen bijdragen aan veilige, gezonde en welvarende steden.

Groene ruimtes zijn volgens het bureau essentieel. Nu steden langzaam dichtgroeien en de ruimte schaarser wordt, moet groen als fundamenteel onderdeel worden ontworpen en niet als optionele toevoeging. Het rapport beschrijft een manier van aanpak voor stedelijke groei, die door te werken met de natuur en hoge kwaliteit landschapsontwerp sociale en ecologische voordelen oplevert.

Strategies for designers
De innovatieve trends zoals zelfsturende auto’s, lichtgevende voetpaden en augmented reality worden weergeven in onderstaande poster. Het complete rapport, dat tevens praktische strategieën en checklists voor ontwerpers bevat, is hier te downloaden.

Arup ‘Cities Alive’ innovaties

Reageer op dit artikel