nieuws

4C in Berkel: C2C, Comfort en Co-design

Architectuur

Voor liefhebbers van design, architectuur en duurzaamheid gaat in Berkel en Rodenrijs een bijzonder wooninitiatief van start: 4C. Dit staat voor Cradle2Cradle, Comfort en Co-design. Ontwikkelaar en bouwer ERA Contour en architect Jouke Post van XXarchitecten gaan in mede-opdrachtgeverschap met toekomstige bewoners een duurzame designwoning ontwikkelen en bouwen.

4C in Berkel: C2C, Comfort en Co-design

Aan de noordkant van de dorpskern Berkel en Rodenrijs, tussen de Oostmeerlaan en de Meerweg  komen circa twintig duurzame design woningen. Steeds meer mensen willen graag een energieneutraal huis en bij voorkeur gebouwd met materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Tegelijkertijd moet de woning comfortabel zijn en een bepaalde uitstraling hebben. De zogenaamde 4C-woning van ERA Contour en XXarchitecten combineert deze wensen. De 4C-woning wordt gebouwd volgens het Cradle to Cradle principe (C2C). De andere C’s staan voor Comfort en Co-design.

ERA Contour en XXarchitecten streven ernaar te starten met de verkoop van de eerste 4C-woningen in september 2014.

Reageer op dit artikel