nieuws

DP6 actief in Haagse Morgenstond

Architectuur

De Haagse Morgenstond wordt verrijkt met een ontwerp van DP6. Zij zijn de winnaars van de EU aanbesteding voor een Total Engineering opdracht voor de nieuwe Buurtvoorziening Morgenstond.

Het ontwerp biedt ruimte aan basisschool De Krullevaar, kinderopvang (Dak kindercentra), een peuterspeelzaal en welzijnswerk (Stichting MOOI), speciaal basisonderwijs (SBO De Haagse Beek), een sportvoorziening en Centrum voor Jeugd en Gezin. De nieuwbouw wordt verbonden met het hart van het bestaande schoolgebouw van De Krullevaar. Naast DP6 bestaat het ontwerpteam uit Pieters Bouwtechniek, DGMR en Iv-Bouw.

De nieuwe voorziening moet het centrum van de buurt worden. De gymzalen zijn opgetild waardoor de begane grond vrij is voor ruimtelijkheid, overzicht en oriëntatie bij binnenkomst. De verschillende organisaties worden in het hart van het gebouw met elkaar vervlochten en is de doorgaande leerlijn letterlijk zichtbaar.

Een ruime zitkuil met treden om op te zitten vormt het geheel van aula en speellokaal, als één ruimte te gebruiken of juist door een vouwwand te scheiden. Muzieklokaal en atelier, keuken en ouderkamer, cursusruimte en spelruimte grenzen aan de aula en maken onderdeel uit van de buurtvoorziening.

Reageer op dit artikel