nieuws

Waar blijft de Architect, deel 4!

Architectuur

Op 13 februari is het zover. Dan presenteren wij de nieuwe Architect. Wat er allemaal nieuw aan is, dat houden we nog even geheim. Ook zullen we dan de cover onthullen. Al lichten we wel alvast een tipje van de sluier op. Deel vier in een korte serie.

Waar blijft de Architect, deel 4!

 

 

Architecten leggen over de gehele linie van hun beroepsuitoefening een flink dosis creativiteit aan de dag. Ze zijn ondernemende architecten geworden, ze nemen zelf initiatieven waarbij het samenwerken en het verbinden met andere partijen van belang zijn. Om hierop in te spelen brengen introduceren we naast de rubriek ontwerp, twee nieuwe rubrieken. Gisteren bespraken we de rubriek Proces.

 Waar blijft de Architect, deel 4

In deze rubriek willen we de rollen uitdiepen die architecten nu spelen. Het vak van architect is de laatste jaren ‘footloose’ geworden. Zo hebben sommige architecten van de begeleiding van PO en CPO hun vak gemaakt, anderen mikken op een rol in een aanbestedingstraject. Maar ook zie je architecten die zich opstellen als ontwikkelaar; dus zelf op pad gaan en initiatieven ontplooien. Welke zijn kansvol, wat is belangrijk? Trefwoorden zijn ondernemerschap en samenwerking.

Reageer op dit artikel