nieuws

The People’s Urbanism

Architectuur

AP+E Architecture Practice+Experimentation organiseert tijdens het slotweekend van de Shenzhen & Hong Kong Biennale het evenement ‘The People’s Urbanism’. De onderdelen hiervan, workshops, presentatie en debat, zijn geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Public Rules’ eveneens van AP+E.

The People’s Urbanism

 

 

Tijdens de workshops van AP+E zullen studenten van de Faculty of Architecture van de Hong Kong University School of Architecture verschillende scenario’s van stedelijke ontwikkelingen en hun onderlinge invloeden onderzoeken. De studenten ontwikkelden eerder samen met The Why Factory van de TU/D ‘Tower Revolution’. 

Tijdens het debat worden de mogelijkheden van alternatieve stedelijke ontwikkeling in zowel Nederland als China besproken. Aan het woord komen onder andere Ms Tris Kee, assistent professor HKU. Zij leidt eveneens de workshops tijdens het evenement. Luis Aguirre Manso, mede-oprichter van Aqso”Architectes Beijing en initiator van het Hutopolis onderzoeksproject. Travis Bunt, designdirecteur Urbanus Architecture & Urbanism, Hongkong en de beide oprichters van AP+E, Jeffrey Bolhuis en Laurence Lord.

De Bi-City Biënnale of UrbanismArchitecture wordt georganiseerd door de naburige steden van Shenzhen en Hong Kong. Deze editie heeft het thema “Beyond the Urban Edge: “The Ideal City?” en wordt gecureerd door Joshua Lau & Allen Poon (Tetra) / Tat Lam en Travis Bunt (Urbanus) onder leiding van Collin Fournier. 

‘The People’s Urbanism’ vindt plaats op zaterdag 22 februari 17:00 in de centrale event space (Kwun Tong Pier) van de Biënnale Hong Kong. “The People’s Urbanism” wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

 

Reageer op dit artikel