nieuws

Nieuwe bestuurders Architectuur Lokaal

Architectuur

Stichting Architectuur Lokaal heeft Isabelle Diks (wethouder in Leeuwarden) en Maarten van Hezik (vm algemeen directeur STABU) benoemd tot nieuwe bestuurders. Zij volgen hiermee Arno Brok (burgemeester Dordrecht) en Henk van den Broek (divisiedirecteur Heijmans) op.

Nieuwe bestuurders Architectuur Lokaal

 

 

Isabelle Diks (1965) is wethouder in Leeuwarden sinds 2008. Zij is politiek actief voor Groen Links sinds 1994. Eerder was zij onder meer raadslid en fractievoorzitter in Apeldoorn, lid van het algemeen bestuur van het regionale waterschap, bestuurslid van Groen Links afdeling Gelderland en lid van de Provinciale Staten in Gelderland. Als internationaal secretaris en specialist in Europese samenwerking had Diks de expertise om Moriko Peters, buitenlandwoordvoerder van GroenLinks, tijdelijk te vervangen in de Tweede Kamer.

Maarten van Hezik (1948) was sinds de lancering van de STABU-bestekssystematiek in 1986 algemeen directeur van STABU. Van Hezik volgde zijn opleiding aan de TU Delft en werkte onder meer bij de rijksoverheid en een groot aannemersbedrijf. Hij is voorzitter van de Stichting Nederlandse Bouwprijs en voorzitter van de Adviescommissie Internationale Bouwbeurs.

Het bestuur van Architectuur Lokaal, onder voorzitterschap van Felix Rottenberg, bestaat verder uit Yves de Boer, Monika Chao, Charlotte ten Dijke en Thérèse van Schie. Kijk hier voor eerdere bestuurders.

Reageer op dit artikel