nieuws

Kantoorpand Oostduinlaan Den Haag wordt woonhotel

Architectuur

Het grote kantoorpand aan de Oostduinlaan 75 in het Benoordenhout, het voormalige Shell-complex, wordt door cepezed getransformeerd tot een appartementencomplex met bijna 300 luxe woningen.

Kantoorpand Oostduinlaan Den Haag wordt woonhotel

 

Op de begane grond komt ruimte voor een kleine horecagelegenheid waarvan zowel bewoners als buurtbewoners gebruik kunnen maken. Initiatiefnemer Pinnacle BV gaat volgens planning begin 2015 starten met de (ver)bouw. Het Haagse college van B en W heeft ingestemd met de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor het plan.

cepezed_2

Het complex krijgt 147 tot 170 middensegment huurappartementen en 88 tot 130 koopappartementen. De huurappartementen worden tussen de 70 en 130 vierkante meters groot en de koopappartementen variëren van 88 tot 130 vierkante meters. De gemeente stelt onder andere als randvoorwaarde dat het laagbouwdeel wordt losgekoppeld van de hoge toren waardoor er beter zicht op het achtergelegen landgoed ontstaat. De nieuwbouw mag niet boven de bomen uitkomen. Parkeren kan voortaan onder de grond en het huidige parkeerterrein wordt bij het park getrokken.

De toekomstige bewoners kunnen rekenen op een uitgebreid dienstenpakket, waaronder een vaste huismeester en bijvoorbeeld schoonmaak- en boodschappenservice. Ook fitnessfaciliteiten en een aantal logeerkamers voor gasten zijn onderdeel van de plannen. Het concept heeft veel weg van een woonhotel, een woonvorm die je veel zag in Den Haag omstreeks 1900. Het zijn woningtypes met zoveel wooncomfort en voorzieningen dat het dienstbodepersoneel nagenoeg overbodig werd.

Reageer op dit artikel