nieuws

H&M opent deuren in centrum van Meppel

Architectuur

B+O Architecture maakte het ontwerp voor de nieuwe vestiging van H&M in Meppel. In het filiaal wordt dames- en kindermode verkocht. Met de verbouding, die een jaar duurde, hoopt de binnenstad van Meppel een nieuwe impuls te krijgen.

H&M opent deuren in centrum van Meppel

 

 

De vier lagen van het voormalige kantoorgebouw van uitgeverij Boom zijn door B+O Architectuur naar drie lagen teruggebracht. Hierdoor zijn de plafonds hoger en is het pand geschikt voor zijn nieuwe functie. De winkelruimte op de begane grond, waarin de H&M is gevestigd, heeft een brutovloeroppervlak van 1000 m2. De winkelruimte op de eerste verdieping telt 800 m2. Tevens worden er op de tweede verdieping nog twee penthouses en een appartement gerealiseerd.

Niet alleen de binnenkant van het pand heeft een nieuwe inrichting gekregen, ook de buitengevel heeft een totaal ander aanzicht. Het voormalige kantoorpand was qua schaal te groot ten opzichte van de omliggende bebouwing en daardoor niet passend in het straatbeeld. Zodoende is de gevel van het pand in meerdere delen opgesplitst.

Het ontwerp van de gevel is geïnspireerd op de Amsterdamse School en de Art Deco-stijl. Dit is terug te zien in het ambachtelijke metselwerk en de verticale penanten. Daarmee heeft het pand een robuuste uitstraling, die nogmaals wordt versterkt door de stalen kozijnen. Door de vele verticale lijnen in de gevel, sluit het pand beter aan bij de naastgelegen bebouwing.

Reageer op dit artikel