nieuws

Rotterdamsebaan biedt nieuwe mogelijkheden voor Drievliet

Architectuur

Met de komst van de Rotterdamsebaan ondergaat het Haagse familiepark Drievliet een flinke transformatie. Zowel de entree als de parkeergelegenheid gaan op de schop. Het park grijpt de aanleg van de Rotterdamsebaan bovendien aan om het park uit te breiden met een indoorhal.

Rotterdamsebaan biedt nieuwe mogelijkheden voor Drievliet

Het familiepark wordt hiermee minder afhankelijk van weersomstandigheden en de hal kan het hele jaar door open blijven. De gemeente Den Haag en Drievliet hebben afspraken hierover vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Drievliet verwacht met een indoorhal meer bezoekers te trekken en tientallen extra arbeidsplaatsen te genereren. Een belangrijke voorwaarde voor de aanleg van de indoorhal is een goede inpassing in het landschap. 

Het tracé van de Rotterdamsebaan loopt onder meer over het huidige parkeerterrein van Drievliet. De gemeente en Drievliet zijn een grondruil overeengekomen die zowel de ontwikkeling van de weg als van het park mogelijk maakt. Eerder ruilde Den Haag al gronden met Golfvereniging Leeuwenbergh. De overeenkomst met Drievliet vormt het sluitstuk van langdurige onderhandelingen om in de Vlietzone tot een goede inpassing van de Rotterdamsebaan te komen.

Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan is de nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en A13 en de Centrale Zone van Den Haag. De Centrale Zone is het gebied dat grofweg loopt van de Binckhorst en de Internationale Zone richting Scheveningen. De weg moet de verkeersdruk op de Utrechtsebaan verminderen en het sluipverkeer in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg terugdringen. Nu maakt 40 procent van het verkeer dat dagelijks Den Haag in- en uitrijdt gebruik van de Utrechtsebaan. Als er een file op de Utrechtsebaan ontstaat, heeft dat grote gevolgen voor de andere wegen in en om Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

De aanleg van de Rotterdamsebaan start naar verwachting half 2014. De eerste auto’s rijden eind 2019 door de tunnel.

 

Reageer op dit artikel