nieuws

Publiek financiert 3D Print Canal House

Architectuur

Op 10 januari werd de bouw-expo van het 3D Print Canal House in Amsterdam officieel in gebruik genomen. DUS Architects presenteerde het ontwerp van het grachtenpand, dat in de komende maanden per kamer #D uitgeprint zal worden. Het bijzondere aan de bouw-expo is dat deze vanaf 1 maart geopend wordt voor publiek. Door het kopen van een entreekaartje sponsoren bezoekers het project.

Publiek financiert 3D Print Canal House

Het grachtenpand zal gerealiseerd worden in Amsterdam Noord in de buurt van Amsterdam Centraal Station. Doordat de bouwplaats wordt opengesteld voor publiek als een expositie, is live te volgen hoe het pand wordt geprint en gemaakt. Elke print zal op de bouwplaats uitvoerig getest en tentoongesteld worden, voor het daadwerkelijk gebruikt wordt in het ontwerp. Door bezoekers een entreeticket te laten betalen, wordt het project in zekere zin door crowdfunding gefinancierd en helpt de bevolking mee aan de totstandkoming van de woning. Vanaf 1 maart zal de bouwplaats vijf dagen per week open zijn voor bezoekers. Volgens Hedwig Heinsman van DUS Architects wordt er op deze manier niet alleen gewerkt aan het grachtenpand van de toekomst, maar ook aan de bouwplaats van de toekomst, waar ruimte is voor de input van omstanders.

Reageer op dit artikel