nieuws

Opening Rotterdam Centraal in maart

Architectuur

De vernieuwing van station Rotterdam Centraal is zo goed als af waardoor het station op 13 maart haar deuren weer kan openen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, NS en de opdrachtgevers, willen van deze dag een feestdag maken.

Opening Rotterdam Centraal in maart

 

 

ProRail werkt samen met NS aan de grootste stationsvernieuwing in Nederland sinds het bestaan van de spoorwegen. En dat is in 2014 precies 175 jaar geleden. Dat maakt de opening van Rotterdam Centraal extra feestelijk. De stations worden  klaargestoomd voor de toekomst met meer ruimte en comfort. Van de tientallen nieuwe Nederlandse stations die de komende jaren worden geopend, is Rotterdam het eerste.

Afgelopen jaren zijn al veel belangrijke onderdelen van het station opgeleverd; de brede reizigerspassage, de nieuwe winkels, het stationsdak met zonnepanelen, de in ere herstelde letters op de voorgevel, de vernieuwde fietserstunnel, de ondergrondse parkeergarage en de fietsenstalling en de perrons met de nieuwe betegeling en het nieuwe zitmeubilair. Maar nu wordt dan het hele station opgeleverd.

De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Diverse bijdragen van bijvoorbeeld ‘Het Rotterdams Philharmonisch Orkest’, ‘Conny Jansen danst’, ‘Codarts’ en ‘Enter the Mothership’ zullen het openingsprogramma invullen. Ook in de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station.

Reageer op dit artikel