nieuws

Nieuwe huisvesting Europese Raad

Architectuur

In 2015 moet het complexe ontwerp van Philippe Samyn & Partners voor de nieuwe zetel voor de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie in Brussel klaar zijn om officieel de blauwe vlag met gele sterren uit te hangen. Samyn & Partners werken hiervoor in een joint venture met het Italiaanse Studio Valle Progettazioni en het internationale Buro Happold Ltd.

Nieuwe huisvesting Europese Raad

EUROPA wordt gebouwd als zetel voor alle toekomstige Europese toppen. De periodieke samenkomsten van de staats- en regeringsleiders van de achtentwintig landen van de Europese Unie die tot nu toe meestal plaatsvinden in het Justus Lipsius-gebouw, zullen vanaf 2015 alle gaan plaatsvinden in de nieuwe zetel aan de Wetstraat. EUROPA zal verder ook de nieuwe zetel worden van de Raad van de Europese Unie, de ‘Ministerraad’ die de regeringsleden van de diverse staten samenbrengt in functie van de behandelde onderwerpen als buitenlandse zaken, economie en financiën, milieu, defensie en landbouw.

Lees meer op Architectura.

Reageer op dit artikel