nieuws

Heropening Kunsthal Rotterdam

Architectuur

Aanstaande zaterdag is de heropening van de Rotterdamse Kunsthal. Dit wordt gevierd met een housewarming waarin iedereen welkom is. Advies voor de dames, draag je mooiste hakken, zeker wanneer je naar de openingstentoonstelling ‘S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde’ gaat.

Heropening Kunsthal Rotterdam

 

 

 

De afgelopen zeven maanden is door Stichting Kunsthal Rotterdam, huurder van de Kunsthal, gemeente Rotterdam, bouwbedrijf Dura Vermeer, energiebedrijf Eneco en installatiebedrijf Roodenburg, in samenwerking met OMA gewerkt aan het verduurzamen van de Kunsthal en het verbeteren van de exploitatiemogelijkheden.

Zo zijn de nieuwe technische installaties verduurzaamd, de glasgevels vervangen door dubbel geïsoleerd glas in verschillende tinten en is het gebouw opgedeeld in verschillende compartimenten. Hierdoor kan de Kunsthal met de speciaal op maat ontworpen compartimentdeuren beter inspelen op klimaat, comfort en energiebeheersing. Dit brede pakket aan ingrepen zorgt voor een energiebesparing van 25%.

Uitnodigend entreegebied

De hoofdingang is verplaatst naar het Museumpark. Het uitnodigende entreegebied, van waaruit café, winkel en auditorium direct toegankelijk zijn, is flexibel te gebruiken en biedt directe toegang naar de hallen. Het Auditorium is met een eigen ingang onafhankelijk te verhuren en te gebruiken voor culturele evenementen, film- en theatervoorstellingen die aansluiten bij het programma. De Kunsthal als ‘Palais des Festivals’, waar met een gevarieerd tentoonstellingsprogramma en activiteiten verschillende publieksstromen elkaar ontmoeten.

Design for a Happy Life - Heropening Kunsthal Rotterdam
Marimekko.design for a happy life staat in het teken van design

Openingstentoonstellingen

Naast de schoenententoonstellingen wordt de opening gevierd met de tentoonstellingen ‘marimekko.design for a happy life’. De foto’s van Martijn van de Griendt in ‘Forever Young’ tonen de jeugd van nu. Op initiatief van West is een monumentale video-installatie van de Zimbabwaanse kunstenaar Kudzanai Chiurai te zien in het kader van de driedelige tentoonstelling ‘ This is not Africa, this is us’ ter gelegenheid van Art Rotterdam. Voor Kunsthal Light #8 speelt de Nederlandse kunstenaar Stefan Hoffmann in zijn presentatie ‘Patience’ met de vernieuwde signing in de Kunsthal.

Festiviteiten

Ook zijn er diverse festiviteiten, zo is er onder meer een optreden van The Kik, optredens van jongleur Niels Duinker en muziek- en dansoptredens van studenten van Codarts, Albeda College en Havo Voor Jong Talent. Voor de echte schoenenliefhebbers is er van 15.00-16.00 uur een ‘So You Think You Can Walk’ Contest. Door een vakkundige jury wordt bekeken wie de mooiste looptechniek en uitstraling op hoge hakken heeft. Voor de jonge bezoekers zijn er speciale kinderworkshops in het KunsthalLAB.

Meer informatie

Reageer op dit artikel