nieuws

Bouwstart Stadshaven Hasselt

Architectuur

De eerste paal van het project Stadshaven aan de Blauwe Boulevard in Hasselt is een feit. Het is meteen ook de eerste fase van het Havenkwartier. Aan Stadshaven komen het stadscentrum en de Blauwe Boulevard samen. Stadshaven is ontworpen door de architecten Alfredo De Gregorio en Andrea Leonardi & Arrassociati.

Bouwstart Stadshaven Hasselt

Stadshaven is de start van de ontwikkelingen aan de westzijde van de Kanaalkom. Alfredo De Gregorio legt uit: “Stadshaven is het gebouw dat de hoek op de Groene Boulevard afmaakt en alzo de directe aansluiting met de binnenstad verzorgt. De nieuwe straat die zo ontstaat wordt een toffe stadsstraat. Hoewel ze verkeersvrij is, heeft ze een redelijke breedte, afgezoomd door een dubbele rij bomen, waardoor ze soms ook als een klein plein zal ervaren worden. Het is hierlangs dat het Spartacus-traject zijn weg vindt naar de Groene Boulevard en de Boudewijnlaan.”

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel