nieuws

Agendatip Motion Matters in Rome

Architectuur

Na de succesvolle tentoonstellingen in Harvard en Berlijn is het nu de beurt aan het MAXXI Museum in Rome om de derde editie van UNStudio’s exhibitie ‘Motion Matters’ tot 13 april tentoon te stellen. De installaties van de tentoonstelling zijn specifiek ontworpen naar de ruimte van ‘Gallery 2’ van het museum en is de afsluiting van een experimentele serie tentoonstellingen in de ‘Natuurcyclus’.

Agendatip Motion Matters in Rome

Bezoekers van de tentoonstelling worden bij het dynamische debat van de tentoonstelling betrokken. De tentoonstelling is niet een weergave van losse elementen die bezoekers kunnen bezichtigen maar vereist interactie door beweging en ruimte tegen elkaar af te wegen.

 

Beeld Cesare Querci 

UNStudio doet al jaren onderzoek naar de mogelijkheden die een dergelijke installatie heeft met betrekking op huidige bouwkundige vraagstukken. Dit onderzoek vormt het concept van de tentoonstelling. De installatie onderzoekt de effecten van situatie, licht, kleur en materiaal vanuit het perspectief van de bezoeker. De afwisseling van perspectief, ruimte en optische illusie van de tentoonstelling creëert een ervaring die het gesprek tussen het ideale en relationele aangaat.

 

Beeld Cesare Querci 

In de tentoonstelling worden verschillende grote projecten van UNStudio weergeven. Door middel van vijf thematische lijnen worden deze projecten met elkaar verbonden. Iedere ‘lijn’ loopt driedimensionaal door de ruimte en bestaat uit een serie kleine afbeeldingen die de relatie tussen de projecten benadrukt. Thema’s van de lijnen zijn: twist, materiële dualiteit, duur, beheer van de leegte en monoliet.

Reageer op dit artikel