nieuws

Agendatip: Groene Allure Nijmegen

Architectuur

Het Architectuur Centrum Nijmegen zal van 8 januari tot 2 maart 2014 in het teken staan van de expositie ‘Groene Allure Nijmegen’. Deze expositie vindt plaats in de Architecten Estafette waarin elke twee maanden een regionaal architectenbureau geëxposeerd wordt. In de expositie wordt deze maanden het werk van Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur tentoongesteld.

Agendatip: Groene Allure Nijmegen

 

 

Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur heeft een plan gemaakt om de kwaliteit van het stadsgroen in Nijmegen te verbeteren. Ze begonnen aan dit project in 2006 met het doel de binnenstad leefbaarder te maken door middel van extra groen. De mogelijkheden voor dit extra groen zijn onderzocht aan de hand van de thema’s bomenplan, pocketparken, daktuinen, geveltuinen, verticaal groen en mobiel groen. De afgelopen jaren zijn delen van het plan van het Buro stukje bij beetje uitgevoerd. Zo zijn er lindebomen op de Grote Markt geplant en is de Korenmarkt heringericht als een parkje.

De expositie in het Architectuur Centrum Nijmegen biedt het Bureau de kans om terug te kijken op zeven jaar werk en de resultaten te reflecteren en beoordelen. 

De opening van de expositie vindt plats op donderdag 9 januari om 20.00 uur, het Architectuur Centrum is die dag geopend tussen 19.00 en 21.00. Het centrum ligt aan de Ridderstraat 27 in Nijmegen. Openingstijden van woensdag tot zondag zijn 13.00 tot 17.00. Toegang is gratis.

Reageer op dit artikel