nieuws

Agendatip debat nieuw cultureel erfgoed

Architectuur

Morgenavond organiseert paviljoen De Verbeelding in Zeewolde een debat met architecten René van Zuuk (die het paviljoen ontwierp), Wim Quist (ontwerper van het gemeentehuis in Zeewolde), Koen van Velsen (ontwerper van de voormalige bibliotheek) en Sjoerd Soeters (ontwierp de plaatselijke Albert Heijn) over nieuw cultureel erfgoed ‘in de jongste gemeente van Nederland’ en vertellen ze het verhaal achter hun eigen ontwerp.

Agendatip debat nieuw cultureel erfgoed

Al deze architecten realiseerden volgens de organisatoren interessante gebouwen in Zeewolde, die door politiek en inwoners helaas niet altijd goed op waarde worden geschat – dieptepunt is de bibliotheek van Van Velsen die jarenlang leeg stond. Met de verkiezingen in zicht, willen de organisatoren van De Verbeelding een architectuurdiscussie te houden over hoe we deze parels voor eens en voor altijd op een goede stedebouwkundige manier kunnen verankeren in de Zeewoldense samenleving.

 

 Roy Bijhouwer (stedebouwkundige van het Hosterveld) zal het debat inleiden met een verhaal over de stedebouwkundige opzet van Zeewolde. De avond eindigt met een bredere discussie over architectuur in het dorp, waarbij ook provinciale en lokale bestuurders worden betrokken. Het debat begint om 20 uur (inloop 19.30 uur) en de toegang is gratis.

Expositie Van Zuuk

Architect René van Zuuk exposeert tot en met zondag 16 februari in Zeewolde. In De Verbeelding tonen 18 sokkels de stedebouwkundige en architectonische maquettes van de projecten die hij de afgelopen decennia heeft ontworpen en gemaakt.
|Van Zuuk staat bekend om zijn sculpturale ontwerpen waarbij hij zoekt naar standaard structuren om zo nieuwe vormen te creëren die bouwbaar en kostenbewust zijn. De vaak bijzondere gevelbekledingen zijn geïnspireerd op het werk van de kunstenaar M.C. Esscher. Zijn werk is in binnen- en buitenland met diverse prijzen onderscheiden.

De tentoonstelling is verder nog te zien op zaterdag 1 februari, zondag 2 februari, zaterdag 8 februari en zondag 9 februari van 14.00 tot 17.00 uur in paviljoen De Verbeelding. De toegang is gratis.

Reageer op dit artikel