nieuws

Paviljoen13, De Groote Gentsche Tentoonstelling

Architectuur

De Dienst Cultuurparticipatie van de stad Gent organiseerde afgelopen zomer een ontwerpwedstrijd om de stad nog eigenzinniger en vernieuwender vorm te geven dan ze al is. Op die manier wil ze de Wereldtentoonstelling van 1913 in Gent in herinnering brengen door 100 jaar na datum opnieuw op zoek te gaan naar een paviljoen voor de stad.

Paviljoen13, De Groote Gentsche Tentoonstelling

 

37 verschillende en zeer uiteenlopende ontwerpen werden voor de ontwerpwedstrijd binnengebracht. Even uiteenlopend als de indieners zelf. Sommige paviljoenvoorstellen bleken zo goed als onmiddellijk realiseerbaar, andere een utopische droom.

Een jury, onder het voorzitterschap van Jo Lefebure van de Dienst Monumentenzorg en Architectuur, onderwierp al de inzendingen aan een kritisch onderzoek. De uitkomst wordt tot en met 8 december tentoongesteld in de Sint-Niklaaskerk.

Lees verder op www.architectura.be

Reageer op dit artikel