nieuws

Nieuwe plannen voor De Kuip

Architectuur

De Kuip krijgt mogelijk een derde ring met twaalfduizend extra zitplaatsen. Nieuwe plannen voor aanpassing van het oude stadion in Rotterdam worden maandag gepresenteerd door stichting Red de Kuip. Dat maakte Erwin Eekelaar van Red de Kuip afgelopen vrijdag bekend. Kosten voor aanpassing van het stadion van Feyenoord bedragen 141 miljoen euro. Het eerdere plan van de stichting, dat was begroot op 117 miljoen euro, is op belangrijk punten aangepast.

Nieuwe plannen voor De Kuip

 

In de nieuwe plannen groeit de stadioncapaciteit naar 63 duizend zitplaatsen. Er moeten tachtig nieuwe skyboxen komen. Door de uitbreiding zou de begroting van Feyenoord flink kunnen groeien.

De gemeente wordt gevraagd voor een bedrag van bijna 40 miljoen euro garant te staan. In de plannen waar het college eerder achter stond was de garantiestelling nog bijna 200 miljoen, inclusief grondaankopen.

In het nieuwe plan van de stichting komen nu ook alle gasten droog te zitten. Eerder was dat nog maar een gedeelte. De voetballers blijven echter in de openlucht spelen.

Groter dak

Naast een groter dak zijn de businessfaciliteiten verbeterd zodat de gasten op de businessseats makkelijker kunnen netwerken. In de eerdere plannen was die mogelijkheid er niet.

De Stichting Red de Kuip, die voornamelijk bestaat uit architecten en ingenieurs, ziet de Kuip als een voetbaltempel die koste wat het kost behouden moet blijven. De directies van Feyenoord en de Kuip, die zich eerder keerden tegen de plannen van de stichting, zijn tijdens de presentatie aanwezig.

Goede hoop

Eekelaar heeft goede hoop dat het verbeterde plan op steun kan rekenen van niet alleen de aandeelhouders, maar ook de directies van de voetbalclub en het stadion. ”We hebben al geluiden gehoord dat we met ons plan in ieder geval tot de top drie zijn gedrongen”, aldus Eekelaar.

Plannen voor een nieuw stadion in Rotterdam ketsten in juli van dit jaar af omdat een meerderheid van de gemeenteraad zich niet kon vinden in de plannen. D66 had toen de doorslaggevende stem in een uiteindelijk nee tegen een geheel nieuw te bouwen stadion.

Reageer op dit artikel