nieuws

Hoofdkantoor Enexis wacht koninklijke opening

Architectuur

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent woensdag 29 januari 2014 in Den Bosch het nieuwe hoofdkantoor van netbeheerder Enexis. Kantoorgebouw De Croon is een ontwerp van de Italiaanse architect Natalini.

Hoofdkantoor Enexis wacht koninklijke opening

 

In het huisvestingsbeleid van Enexis staan milieu en duurzaamheid centraal. Medio 2013 werden in Venlo, Maastricht en Zwolle drie nieuwe regiokantoren geopend die grotendeels in hun eigen energie kunnen voorzien; deze gebouwen staan in de top 10 van duurzaamste gebouwen van Nederland.

Ook in het nieuwe hoofdkantoor in het Paleiskwartier in Den Bosch zijn voorzieningen aangebracht gericht op energiezuinigheid, zoals een energiezuinige klimaatinstallatie. Daarnaast is de centrale locatie gekozen vanwege de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. De inrichting van het gebouw is volledig afgestemd op het nieuwe werken.

Reageer op dit artikel