nieuws

AP+E te zien tijdens de Shenzen&Hong Kong Biënnale of UrbanismArchitecture

Architectuur

Begin 2013 schreef het Hongkong Institute of Architects een internationale oproep uit voor tentoonstellingen voor de Bi-City Biënale of UrbanismArchitecture. Het plan dat Architecture Practice + Experimentation instuurde werd verkozen tot één van de ‘official exhibitors’. De tentoonstelling is geïnspireerd op bottom up stedenbouw en gebiedsontwikkeling en sluit naadloos aan bij het thema van de Biënnale: Beyond the Yrban Edge: “The Ideal City”.

AP+E te zien tijdens de Shenzen&Hong Kong Biënnale of UrbanismArchitecture

The Biënnale wordt georganiseerd door Shenzhen en Hong Kong en richt zich als enige Biënnale die zich specificeert in de thema’s van stedenbouw en verstedelijking. Speciaal voor de oproep ontwierp Architecture Practice + Experimentation een tentoonstelling die zijn inspiratie vindt in hun voortdurende onderzoek en projecten in bottom up stedenbouw en gebiedsontwikkeling. Bezoekers zullen uiteindelijk de vormgevers van de tentoonstelling worden. De tentoonstelling daagt ze uit hun eigen visie van de ideale stad te delen. Camera’s zullen deze beelden registreren en omzetten naar animaties die vervolgens weer tijdens de tentoonstelling vertoond worden. De tentoonstelling, die ´Public Rules’ is genoemd, zal tentoongesteld worden in de Kwun Tong Ferry Terminal, een van de hoofdlocaties van de Biënnale.

AP+E
Architecture Practice + Experimentation si een initiatief van Laurence Lord en Jeffrey Bolhuis en richt zich voornamelijk op ontwerpen en onderzoeken met betrekking op architectuur stedenbouw en ruimtelijke experimenten. Beide hebben ervaring bij grotere ontwerpbureaus als OMA, S333 en HVDN/Studioninedots, en zijn tevens betrokken bij onderwijs aan de TU Delft en Dublin School of Architecture.

Reageer op dit artikel