nieuws

Sneak preview Architectuurbiennale Shenzhen

Architectuur

Aanstaande donderdag toont Het Nieuwe Instituut de tussentijdse resultaten van het interdisciplinaire ontwerpproject Made By Us. Hierin is afgelopen september tijdens de Beijing Design Week samen met research group The Mobile City in workshops onderzoek gedaan naar de toepassing van nieuwe mediatechnologieën bij hergebruik van industrieel erfgoed in steden.

Sneak preview Architectuurbiennale Shenzhen

 

Drie talentvolle Nederlandse mediamakers; Sander Veenhof, specialist op het gebied van augmented reality, Niki Smit van gamestudio Monobanda en Mark van der Net van Open Source City onderzochten met Chinese participanten van de workshop welke oplossingen er zijn voor de specifieke case van een leegstaande staalfabriek in Beijing.

De gepresenteerde ontwerpvoorstellen varieerden van een platform voor het levend houden en het delen van de herinneringen van voormalige werknemers, tot een strategie om mensen te betrekken bij het vergroenen van het fabrieksterrein, tot een serie terugkerende evenementen waarbij bezoekers rond speciale Chinese feestdagen zelf de fabriek kunnen programmeren met behulp van digitale media.

Tijdens de Bi-City Biennale of UrbanismArchitecture in Shenzhen van 6 december tot 28 februari 2014 volgt een eindpresentatie. 

Innovatie toepassingen van digitale media voor Chinees industrieel erfgoed
7 november 2013
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
Aanvang 19.30 uur

Reageer op dit artikel