nieuws

Rotterdam moderniseert cruiseterminal

Architectuur

Mede omdat Rotterdam meer cruiseschepen naar de stad wil halen, wordt vanaf komend jaar 7 miljoen euro geïnvesteerd om de Cruiseterminal Rotterdam te moderniseren. De aanpassingen zijn ook nodig om de steeds grotere schepen meer ruimte te geven.

Rotterdam moderniseert cruiseterminal

 

Dat hebben havenwethouder Jeannette Baljeu en directeur Ronald Paul van het havenbedrijf maandag bekendgemaakt. De stad wil naar een verdubbeling van het aantal cruiseschepen dat jaarlijks afmeert in de Maasstad: van 30 naar 60 schepen. De belangrijkste aanpassingen, zoals de loopbrug, moeten in september volgend jaar klaar zijn om dan het grootste cruiseschip ter wereld, de Oasis of Seas, te ontvangen.

“De cruise levert een belangrijke bijdrage aan het imago van Rotterdam en versterkt de economie. De modernisering maakt de groei naar 60 cruiseschepen per jaar mogelijk. Door daarnaast meer pakketten met bezoeken aan Rotterdamse attracties aan te bieden, kunnen we als stad nog meer profiteren van de cruise”, aldus wethouder Baljeu. Paul zegt dat het belangrijk is dat de Rotterdammers de band met de haven blijven houden, ook al verdwijnt die uit zicht: “De cruiseterminal helpt ons daar bij.”

De terminal is gevestigd in de voormalige passagiersterminal van de Holland Amerika Lijn. Naast het aanpakken van de gevel op de eerste verdieping wordt er ook dakisolatie geplaatst en krijgt de representatieruimte binnen een opknapbeurt.

Reageer op dit artikel