nieuws

Powerhouse Company ontwerpt Amsteltower

Architectuur

Powerhouse Company ontwerpt Amsteltower

Powerhouse Company ontwerpt een woon- en hoteltoren van 100 meter hoog, die volgens AT5 de hoogste van Amsterdam zal worden. Deze prestigieuze ‘Amsteltower’ verrijst pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m2. Ontwikkelaar Provast zet hiermee de eerste grote stap in de ontwikkeling van het gebied rondom het Amstelstation.

Het ontwerp van Powerhouse Company omvat 7.500 m2 aan hotelfuncties en 192 huurwoningen, hoofdzakelijk in het populaire middensegment. Het ontwerp past binnen het vigerende bestemmingsplan. Ontwikkelaar Provast verwacht met dit hoogwaardige mixed-use project aan een grote behoefte te kunnen voldoen.

Verrijking van de skyline

Igor Roovers, directeur van het gemeentelijk Projectbureau Oost zegt in het persbericht: “Bij deze tender heeft Provast een ontwerp ingediend dat mede door zijn slanke vorm en zorgvuldige detaillering een verrijking is van de skyline aan de Amstel. Wij zijn erg te spreken over het ontwerp en de wijze waarop Provast invulling heeft gegeven aan deze complexe ontwikkelingsopgave, waarin ook de wensen van de omgeving zo veel mogelijk zijn verwerkt.”

Voor het ontwerp hebben Powerhouse Company en Provast zich laten bijstaan door IMd Raadgevende Ingenieurs, geluidsadviseur Peutz, Ingenieursbureau Linssen en BBN Adviseurs. Het project vergt een investering van ongeveer 70 miljoen euro.

Bron: Vastgoedmarkt 

 

 

Reageer op dit artikel