nieuws

Hotel van hergebruikt hout

Architectuur

NwA Architecten is samen met Dutch Green Company bezig een hotel te realiseren dat in alle opzichten duurzaam zal zijn. De gevel is ontworpen van hergebruikt hout en ook de andere bouwmaterialen worden uitgezocht op een zo laag mogelijke milieulast.

Hotel van hergebruikt hout

Op het aan drie zijden door water omgeven blok 43B op het Amsterdamse IJburg ontwikkelt NwA Architecten in samenwerking met Dutch Green Company een duurzaam hotel met een levendige plint. Het gebouw wordt gekenmerkt door golvende borstweringen van gerecyclede houten latten. Door toepassing van grassoorten en ander bijpassend groen rondom de terrassen van de begane grond en op het dak, willen de ontwerpers dat er samen met de gevel, een beeld ontstaat dat refereert aan duinlandschappen en zee. 

Door industrieel, flexibel en demontabel te bouwen, met het zoveel mogelijk sluitend maken van de kringlopen, willen de architecten en ontwikkelaars een voorbeeldproject neerzetten op het gebied van duurzaam bouwen. Voor de installatietechniek wordt er gebruik gemaakt van moderne, duurzame oplossingen als warmte-koudeopslag, betonkernactivering, hybride ventilatie en een intelligente gevel. Het gebouw en de installatietechniek worden integraal ontworpen waarbij een zo laag mogelijk energieverbruik het uitgangspunt is.

Waar mogelijk zal het hotel zelf in de energiebehoefte voorzien door gebruik te maken van zonne- en windenergie, warmteterugwinning en langetermijnopslag. Het team is onlangs uitgebreid met TU Delft-promovendus Benjamin Bronsema, de bedenker van het natuurlijke airco-systeem Earth, Wind Fire.  

Reageer op dit artikel