nieuws

Eerste paal woontoren 900 Mahler op Zuidas

Architectuur

De eerste paal van de 22 verdiepingen tellende woontoren 900 Mahler en de daaronder gelegen parkeergarage is onlangs geslagen. 900 Mahler maakt deel uit van de ontwikkeling kavel 14 en 16 in het Gershwin-gebied van de Zuidas in Amsterdam. Inbo architecten maakte het ontwerp in opdracht G&S Vastgoed.

Eerste paal woontoren 900 Mahler op Zuidas

 

 

900 Mahler is ontworpen door Inbo architecten. Het project bestaat uit twee torens op één plint, waardoor de 149 appartementen zo veel mogelijk profiteren van daglichttoetreding en uitzicht. Met New York als voorbeeld, heeft het gebouw een gevel van bruine gemêleerde baksteen, bovenin voorzien van de zo typisch New Yorkse terugliggende torenbekroning, met op de begane grond een ruime, open gevel en ruimtes met hoge plafonds voor winkels en horeca. 900 Mahler heeft een eigen HomeApp, die ervoor zorgt dat zowel facilitaire services als functies in de woning binnen handbereik zijn. De woontoren is medio 2016 gereed.

Inbo Mahler 900

De bouw van de 1000 Mahler, net zoals de 900 Mahler een ontwikkeling van GS Vastgoed, begint in de loop van 2014. Dit project omvat zeven bouwlagen, waarvan 7.600 m2 kantoor en 860 m2 voorzieningen op de begane grond. Bij de aankondiging van dit project, twee jaar geleden, werd ConQueastor als huurder van de kantoormeters genoemd, maar dat is van de baan. Er zouden inmiddels wel twee andere gegadigden zijn.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel