nieuws

de Architect november 2013 is uit

Architectuur

Gisteravond kregen de bezoekers van de prijsuitreiking van de ARC Awards 2013 het nummer mee naar huis, vandaag ligt het in de brievenbus en in de kiosk: het novembernummer van de Architect. In dit nummer staan de winnaars van de Awards voor Architectuur, Interieur, Stoelontwerp en Oeuvre centraal. Ook publiceert de redactie een selectie uit de inzendingen voor de prijsvraag en wordt dieper ingegaan op de transformatie van Rotterdam-Zuid, het onderwerp van de ARC Talks.

Zo zijn de foto’s die Jeroen Musch maakte van Villa Kogelhof door Paul de Ruiter te bewonderen, winnaar van de ARC13 Architectuur, en kun je een tweedimensionaal kijkje nemen in het Noord Hollands Archief door Happel Cornelisse Verhoeven, winnaar in de categorie Interieur. Marjan van Aubel en James Shaw laten zien hoe houtsnippers en biohars tot een nieuw materiaal leidden, waarmee zij de Well Proven Chair maakten, die bekroond is in de categorie Stoelontwerp. In de juryrapporten is te lezen waarom deze ontwerpen zijn bekroond.

 

Winnaar van de ARC13 Oeuvreprijs is Thomas Rau, architect en CEO van RAU – Turntoo. In plaats van een essay wilde hij graag een rondetafeldebat aangaan met andere bouwprofessionals over de patstelling waarin ons land lijkt te verkeren en de kansen en mogelijkheden die er zijn voor nieuwe ideeën en oplossingen. Lees in het verslag van Harm Tilman welke vijf prikkelende stellingen Rau had geformuleerd voor dit debat.

Werkomgeving 3.0

Hoe maken ontwerpers de afweging tussen efficiëntie en speelsheid in de werkomgeving? Dit wordt onderzocht in het thema Werkomgeving 3.0. Omdat de aandacht verschuift naar innovatie en creativiteit, leidt dit tot andere werkprocessen waarbij brainstorms, videoconferenties en interdisciplinaire uitwisseling de opvallendste componenten zijn. Dit heeft gevolgen voor de oranisatie en de ruimtelijke opzet van de kantooromgeving. Aan de hand van projecten van Fokkema Partners Architecten en Ex Interiors.

Reageer op dit artikel