nieuws

Agendatip ‘Richard Hutten in Huis Sonneveld’

Architectuur

Van 17 november 2013 tot 11 mei 2014 zal de reactie van Richard Hutten op de inrichting van Huis Sonneveld in Rotterdam tentoon worden gesteld. Huis Sonneveld is ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt begin jaren dertig. Het woonhuis, nu een museumwoning is volledig teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat, in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Door middel van verschillende kleine en grotere interventies heeft Hutten geprobeerd dynamiek te brengen in de inrichting van de statische museumwoning.

Agendatip ‘Richard Hutten in Huis Sonneveld’

Voor zijn tijd was Huis Sonneveld zeer modern. De architecten kozen voor de meest moderne materialen en vormgeving en gebruikten voornamelijk zachte kleuren om het huis kleur te geven. Door dit specifieke gebruik van kleuren kreeg iedere kamer zijn eigen sfeer. Als gastcurator zal Richard Hutten kleine veranderingen aanbrengen in het interieur van de woning en voorbeelden van zijn eigen werk, zoals de ‘Domoor’ mok, plaatsen.


Domoormokken in de buffetkast. Beeld: Johannes Schwartz

Richard Hutten
Richard Hutten kan omschreven worden als een van Nederlands meest toonaangevende ontwerpers. Als afgestudeerde van de Design Academy Eindhoven begon hij direct zijn eigen studio, maar raakte ook betrokken bij het label Droog Design. Tegenwoordig is hij ook actief als creatief directeur bij Gispen, de meubelfabrikant die ook bij de oorspronkelijke inrichting van Huis Sonneveld betrokken was.
Voor de tentoonstelling heeft Hutten, respectvol naar de huidige inrichting, aanpassingen aangebracht in Huis Sonneveld. Zo heeft hij onder andere twee van zijn Dombo-bekers neergezet en een van de tapijten vervangen door zijn eigen tapijtontwerp ‘Playing with Tradition’.


Rhinostoelen op het buitenterras. Beeld: Johannes Schwartz

Reageer op dit artikel