nieuws

Agendatip ‘Bottom-up is not enough’

Architectuur

Stad.Academie is een nieuwe opleiding voor stadmakers in de Euregio. De lezingen van deze opleiding zijn openbaar en verscheidene interessante sprekers zullen aan het woord komen waaronder Klaus Overmeyer en Evelien Tonkens. In de eerst komende lezing op 29 november zal Michelle Provoost aan het word komen over de positie en richting van architectuur in deze tijd van crisis.

Wereldwijd duikt er op biënnales een type ‘doe-het-zelf’ architectuur op die vanuit de politiek geïnitieerd is. Steeds vaker wordt er door opdrachtgevers en ontwerpers gekozen voor deze zogenoemde ‘Bottom-up’ tactiek waardoor er een industrie van tijdelijkheid en pop-up architectuur ontstaat. Projecten op basis van crowdsourcing en participatieprojecten dienen alleen zichzelf en niet een groter, strategisch gesteld doel. Michelle Provoost zal uitweiden over dit moderne fenomeen in verhouding tot de huidige markt en eerdere crises.

Michelle Provoost
Michelle Provoost is een architectuurhistorica en heeft zich gespecialiseerd in monumentenzorg en in de geschiedenis en theorie van de stedenbouw. Ze geeft les aan onder andere de Technische Universiteit in Delft, Academie van Bouwkunst in Rotterdam en de Universiteit van Amsterdam. Tevens reist ze de hele wereld over om haar kennis wijd te verspreiden. 

Bottom-up is not enough
Datum: 29 november 2013
Tijd: 19.00
Taal: Engels
Prijs: €5,-
Locatie: Bureau Europa, Timmerfabriek, Boschstraat 9, Maastricht

Reageer op dit artikel