nieuws

Zorgwoningen in gemeentekantoor

Architectuur

Op initiatief van Smoes Ontwerpen en in samenwerking met WD Consultancy is een planvoorstel gemaakt voor de transformatie van het gemeentekantoor aan de Hoflaan 43 in Vlaardingen naar zorgwoningen. Het voorstel is om er luxe appartementen te creëren, met een oppervlakte van 45 tot 75 vierkante meter.

Zorgwoningen in gemeentekantoor

Het complex bestaat uit drie verdiepingen en heeft een bruto oppervlakte van in totaal 3.252 m2 met een private binnentuin. Het gebouw ligt vlak bij het stadshart en nabij het stadspark ’t Hof en Oranjepark.

Momenteel wordt het kantoorpand gebruikt door de gemeente Vlaardingen. Het staat inmiddels te koop en zal in het eerste kwartaal van 2014 leeg komen te staan. Na de voorgestelde transformatie van Smoes Ontwerpen kunnen bijna veertig ouderen, waaronder mensen met een zorgvraag, hun intrek nemen in het voormalige kantoor.

Volgens het huidige bestemmingsplan moet al een gedeelte van het gebouw aan de Hoflaan een woonfunctie krijgen. De gemeente Vlaardingen wil meewerken aan een gewijzigd bestemmingsplan voor de rest van het gebouw. Er wordt nog gezocht naar investeerders en ontwikkelaars die aan het transformatieplan willen bijdragen.

Bekijk het plan van Sander Smoes by Smoes Ontwerpen

Reageer op dit artikel