nieuws

Vrij ontworpen, goedkoop interieur

Architectuur

Een vrij ontworpen interieur voor een redelijke prijs. Dat hoopt architect Thijs Asselbergs (ATA) de toekomstige bewoners van woningbouwproject De Hoofden in Amsterdam te kunnen bieden door inzet van een computergestuurde freesmachine.

Vrij ontworpen, goedkoop interieur

De zogenaamde CNC-frees kan computerfiles vertalen naar de gefreesde werkelijkheid. ATA wil de machine gebruiken om zijn eind-klanten vrijheid bieden bij het ontwerpen van de loftinterieurs in het appartementencomplex in de Houthaven.

 Asselbergs maakt hierbij gebruik van het onderzoek van zijn student Pieter Stoutjesdijk, die onlangs cum laude afstudeerde op een onderzoek naar de mogelijkheden om met behulp van de CNC-frees noodopvang te creëren. Stoutjesdijk kwam tot een volledig klikbaar huis dat in 4,5 uur kan worden opgebouwd.

Een deel van het project in de Houthaven, waarvoor eind dit jaar de eerste paal de grond in gaat, wordt door middel van collectief particulier opdrachtgeverschap gerealiseerd. Door de wanden en vloeren binnen het een betonnen casco op de CNC-frees te maken, kan Asselbergs op relatief goedkope wijze aan de uiteenlopende wensen van de kopers tegemoet komen.

Reageer op dit artikel