nieuws

Van Egeraat wint Property Award voor Mercury Tower in Moskou

Architectuur

De Mercury City Toren in het Moskouse zakencentrum is onderscheiden met een European Property Award in de categorie ‘Beste Russische Hoogbouw’. De toren is een ontwerp van wijlen Frank Williams in samenwerking met Mosproekt-2, en is voltooid door (designed by) Erick van Egeraat.

Van Egeraat wint Property Award voor Mercury Tower in Moskou

 

 

 

De Mercury Tower is sinds het de London Shard voorbij stak, het hoogste gebouw in Europa. In haar laatste bouwfase, worden voorbereidingen getroffen voor het onder brengen van luxe appartementen, exclusieve retail, restaurants, clubs, en health & fitness faciliteiten. Het ontwerp wordt gekarakteriseerd door een futuristisch, getrapt volume dat uitzonderlijk slank is.

Erick van Egeraat is de creatieve kracht achter het gedeeltelijke herontwerp van de top van de toren, en is verantwoordelijk voor het interieur ontwerp. Na de Capital City Towers is de Mercury City toren het tweede project in Moscow City van Erick van Egeraat dat een international Real Estate prijs ontvangt. 

Reageer op dit artikel