nieuws

SeARCH wint met stadskas in Stockholm

Architectuur

SeARCH is de winnaar van de besloten internationale competitie voor de stedelijke vernieuwing van Marievik in Stockholm. Het gebied ligt naast de hoofdverkeersader in centraal Stockholm tegen het eiland Södermalm richting de nieuwe brug van Norman Foster.

SeARCH wint met stadskas in Stockholm

De gemeente Stockholm wil investeren in innovatieve stedelijke oplossingen en heeft zich hiervoor dan ook afgevraagd, wat is de beste toekomstige winkel, wat is een duurzame stadsbuurt en hoe kunnen we bestaan in een dicht stadsbeeld voor meerderde doeleinden. Hoe werkt deze buurt en hoe dient het de gemeente?

SeARCH Stockholm 

Het voorstel van SeARCH bestaat uit een kas of wintertuin die zich volledig in de zomer opent waarmee meerdere gebruikersmogelijkheden ontstaan. Binnen is het nieuwe buiten geworden in de visie van het bureau en richt zich als een opening naar de openbare ruimte en kades die Marievik rijk is. Niet alleen in de zomer kan het gebouw open, ook in de winter als het weer het toelaat is de ‘kas’ bruikbaar gedurende de winterdagen.

SeARCH Stockholm 

Samen met vastgoedontwikkelaar AMF en het stadsbestuur van Stockholm begint SeARCH met de stedelijke planning. 

Reageer op dit artikel