nieuws

Mei wint architectenselectie Fenixloodsen Rotterdam

Architectuur

De architectenselectie voor het hergebruik van de Fenixloodsen te Rotterdam, gehouden tussen VMX Architects, Dok architecten en Mei architecten en stedenbouwers, is door laatstgenoemd bureau gewonnen. De Fenixloodsen zijn in 1898 gebouwd in Katendrecht. Deze aan de Rijnhaven gelegen loodsen bevinden zich tegenover Hotel New York en de Rijnhavenbrug. Ze vormen hiermee een onmisbare schakel in de culturele en culinaire ontwikkeling van het Deliplein.

Mei wint architectenselectie Fenixloodsen Rotterdam

Het winnende plan behelst een gemengd programma. De onderste, oude lagen worden ingevuld met een programma dat bestaat uit de 3 C’s van Katendrecht (Cultureel, Culinair en Creatief). Hierboven komen 200 tot 250 loft appartementen die de gebruikers geheel zelf kunnen indelen. Dit kunnen zowel horizontale dan wel verticale geschakelde appartementen zijn.

Eerdere projecten

Eerder realiseerde Mei in Rotterdam bijzondere loft woningen waaronder het monumentale pakhuis St Jobsveem op de Lloydpier. Ook de nieuwbouw Schiecentrale in Rotterdam is van de hand van Mei. Onlangs is in Delfshaven de Fabriek in gebruik genomen. Mei ontwierp hiervoor een strategie waarvoor de aanwezige esthetische, cultuurhistorische en constructieve kwaliteiten het uitgangspunt vormden.

Uitvoering

In oktober start Mei met de ontwerpwerkzaamheden van de Fenixloodsen in opdracht van Heijmans / Proper Stok. Met de restauratie  en de nieuwbouwwerkzaamheden zal eind 2014 een begin worden gemaakt. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via facebook.com en fenixlofts.nl

Meer informatie:

 

 

Reageer op dit artikel