nieuws

Leefmilieu Brussel publiceert zijn inventaris van gebouwen met hoog energierendement in Brussel

Architectuur

Brussel telt bijna 800.000 m² passiefgebouwen en staat daarmee in de top 5 van de Europese steden. 90,6% van de gebouwen met hoog energierendement zijn gerenoveerde gebouwen en 70% van het energieverbruik in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komt voort van gebouwen.

Leefmilieu Brussel publiceert zijn inventaris van gebouwen met hoog energierendement in Brussel

We zetten even alle cijfers op een rij: in Brussel staan momenteel 2.365 gebouwen met hoog energierendement, 216 passiefgebouwen, 2.144 (heel) lage-energiegebouwen, 5 Nearly Zero Energy Buildings, 783.853 m² aan passiefgebouwen en 52 779 m² (heel) lage-energiegebouwen. 

Lees meer op Architecture.be

 

Reageer op dit artikel