nieuws

Broekbakema ontwerpt Brede school in Lisse

Architectuur

Broekbakema is geselecteerd om de nieuwe Brede School in Lisse te ontwerpen. Het gebouw van ongeveer 2500 m2 heeft een brede maatschappelijke functie en biedt naast speciaal basisonderwijs ook onderdak aan Jeugdzorg, een BSO en sportzalen

Broekbakema kreeg de opdracht vanwege zijn expertise van op het gebied van onderwijs- en kennisomgevingen.

Vanwege die verschillende maatschappelijke functies is het ontwikkelen van een vanzelfsprekende synergie tussen de verschillende gebruikers van belang. Ook flexibiliteit in het ruimtegebruik is een belangrijk uitgangspunt.

Gebouw omarmt schoolplein

Het gebouw omarmt de openbare buitenruimte. Door de entree aan deze ruimte te leggen, ontstaat er een geleidelijke overgang van buiten naar binnen. De entreehal vormt samen met de speelzalen het hart van het gebouw. De overige ruimtes worden verbonden door één gang. Die ligt aan de transparante gevel rondom het schoolplein wat visueel contact en sociale controle bevordert.

Ronde vormen en tactiele materialen

Om goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de jonge gebruikers wordt bij het interieurontwerp gewerkt met ronde vormen, tactiele materialen en het reduceren van contrasten. Door middel van een heldere zonering binnen de lokalen wordt in de lesruimte rust gecreëerd en krijgen diverse functies een eigen plek.

Reageer op dit artikel