nieuws

Autovrijhof in mediterrane sferen

Architectuur

Een autovrij hof met woningen en bedrijfsruimtes in allerlei soorten en maten en een mediterrane sfeer: dat wordt de Eindhovense stadsvernieuwingswijk VoltaGalvani, een ontwerp van Geurst & Schulze.

Autovrijhof in mediterrane sferen

 

 

 

Ondanks dat de lay-outs en de toegepaste materialen in het ontwerp van Geurst & Schulze, eenvoudig zijn, krijgt de wijk mede dankzij silicaatverven een warme uitstraling.

 VoltaGalvani

De silicaatverven zijn gebaseerd op kieselsol, vloeibaar kalisilicaat en anorganische kleurpigmenten. Het bijzondere is dat de verf ‘verkiezelt’ met minerale ondergronden. De minerale vulstoffen en anorganische pigmenten verlenen de verven een kalkachtig uiterlijk en een bijzonder kleurenpalet. Deze ‘aardse’ kleuren dragen in belangrijke mate bij aan het mediterrane gevoel van VoltaGalvani.

 VoltaGalvani 

De nieuwbouw op het VoltaGalvaniterrein bestaat uit 104 woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens en gezinnen, 4 woon-werkwoningen en 22 ateliers, bedrijfjes of kleine winkels. De meeste woningen hebben een tuin en een voordeur aan de straat. Behalve aan de Edisonstraat, daar liggen de woningen bovenop de werkruimtes.  

Bron: Cobouw/VoltaGalvani/Geurst en Schulze

Reageer op dit artikel